Lessen

STOELYOGAStoelyoga is voor iedereen en alle leeftijden geschikt en bij uitstek voor mensen die niet lang kunnen staan, geen yoga op de mat kunnen doen, lichamelijke beperkingen hebben door bijv. nek-en rug klachten of herstellende zijn van een operatie, moeite hebben met evenwicht of chronisch ziek zijn (bijv. fibromyalgie).

Stoelyoga bestaat uit het uitvoeren van rustige houdingen op een (klap)stoel. De les bestaat uit rek en strek oefeningen, balanshoudingen, spierversterkende oefeningen, ontspannings- en ademhalingsoefeningen, concentratietechnieken en meditatie.

 Stoelyoga is er op gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken en eventuele spanning los te laten.

 Omdat ieder mens en ieder lichaam anders is, bekijken we tijdens de les wat voor jouw lichaam mogelijk is. Je ervaart de grenzen van je eigen lichaam, zodat je deze beter kunt herkennen en er anders mee om leert gaan.

Bij regelmatige beoefening zal zowel je lichamelijke als geestelijke gezondheid vooruit gaan.

Bedrijfsyoga

Investeer op een eenvoudige en leuke manier in de gezondheid van uw mensen (en daarmee uw organisatie)! (Bedrijfs)yoga bevordert de werksfeer, creativiteit en concentratie van uw medewerkers. De vaak eenzijdige belasting wordt doorbroken en het fysieke en geestelijke evenwicht hersteld. Wekelijks yoga kan ziekteverzuim terugdringen.

Tijdens de bedrijfsyoga lessen worden er makkelijke en toegankelijke oefeningen en technieken geleerd die toe te passen zijn in de werkomgeving. De houdingen en ontspanningstechnieken helpen uw medewerkers te ontspannen op het moment dat zij drukke en stressvolle momenten ervaren. Zelfs bij “gezonde” bedrijven is soms de ontspanning ver te zoeken. Door het kort toepassen van deze ontspanningsmomenten vermindert u (de kans op) klachten zoals stress, RSI en (langdurige)ziekte en bevordert u de werksfeer, productiviteit, communicatie en weerbaarheid. Het is ook mogelijk om uw werknemers een individueel yogatraject aan te bieden.

Werkwijze Bedrijfsyoga kan op verschillende manieren worden aangeboden. In overleg kan dat in uw eigen omgeving bij uw bedrijf, in de yogastudio van Yoga & You of op locatie. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt bekeken waar uw bedrijf behoefte aan heeft en welke mogelijkheden er zijn. Een éénmalige workshop tijdens een bedrijfstraining of personeelsdag is uiteraard ook mogelijk.

Voor informatie kun je bellen met Angelique Monteiro, 06-23249909 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Yoga voor mannenYin Yoga is een zachte, meditatieve vorm van yoga en is een tegenhanger van ons dynamisch Westerse “Yang” leven.

Bij Yin Yoga ga je met je aandacht naar het moment, op zoek naar de stilte; je neemt de tijd om je lichaam te voelen, je gevoelens te ervaren en je geest tot rust te brengen. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Bij Yin Yoga blijf je voor een aantal (2 tot 5) minuten in dezelfde houding; zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je bereikt zodoende ook andere gebieden dan alleen de spieren, zoals bindweefsel en gewrichten. Yin yoga zorgt er dus voor dat ook op diepere niveaus flexibiliteit wordt ontwikkelt en is zeer effectief voor wie een zittend beroep heeft en/of voor het verminderen van rugklachten.

Bij Yin Yoga wordt veel gebruik gemaakt van mindfulness, waardoor het een ontspannen, rustgevend effect heeft.

 

Easy yoga flow is een dynamische en
vloeiende stijl van yoga met zachte bewegingen die het lichaam rustig openen.
Een mix van stabiliteit, flexibiliteit, spierversterking en ontspanning.

Yoga flow is een dynamische yogales en heeft een vaste opbouw: oefeningen voor stabiliteit (balans), flexibiliteit (lenigheid), spierversterking (kracht) en meditatie (ontspanning). Daarnaast staat tijdens de les de rol van de ademhaling centraal.

Bij aanvang van de les wordt gestart met een korte (5 min.) meditatie en de les eindigt met een langere (10 min.) meditatie.

TPL_BEEZ5_ADDITIONAL_INFORMATION