Mindful @ work

Angelique Monteiro

Hoe blijf je positief, stabiel en rustig tijdens de (werk)dag? 

Lichte stress op het werk kán nuttig zijn. Het kan motiverend en productie verhogend zijn. Aanhoudende stress kan het immuunsysteem aantasten en een negatieve invloed hebben op je werk en hoe je je op je werk voelt.

Hoe kun je een gezond niveau van stress handhaven zonder de controle te verliezen of ziek te worden? Door bewust pauzes in te lassen! Hoewel ‘mindful-breaks’ misschien kleine en onbeduidende momenten van de dag lijken, kunnen ze je helpen stress te verlichten en je helderheid te geven.

Onderstaande tips kunnen daarbij helpen:

  • Orden je werkomgeving en plan werkzaamheden, maar belangrijk: bouw pauzes in!
  • Zet notificaties op telefoon en e-mail uit (behalve van afspraken) en check 3 – 5 keer per dag.
  • Doe elk uur een korte mindful-oefening (drink je kopje koffie met aandacht, maak je bewust van je ademhaling en hoe je je voelt of doe een kleine oefening om je lichaam uit te rekken).

Ervaar de positieve mogelijkheden van yoga of mindfulness op het werk!

Geraakt door yoga & meditatie vind ik het fantastisch om mijn kennis over de oosterse filosofie over te dragen aan anderen die op zoek zijn naar een weloverwogen manier om bezig zijn met lichaam en geest.

Om deze reden is Yoga & You ontstaan. Yoga staat voor ‘verbinden’ en graag wil ik bijdragen aan het verbinden van Yoga met You! Yoga & You is voor eenieder die op zoek is naar innerlijke rust, meer energie en een soepeler, leniger lichaam.