06 – 2324 9909 | Proefles@yogaandyou.nl

Cornelis van Dijk

Mijn naam is Cornelis van Dijk (1975), mens en Yoga enthousiasteling.

In 2015 werd ik door mijn partner meegesleept om een Yoga Flow proefles te volgen bij Angelique Monteiro. Ik vond het vreselijk! In die tijd zat ik niet lekker in mijn vel en voor mijn gevoel had ik net ruim een uur onhandig ruzie met mezelf staan maken, terwijl het er bij al die anderen zo makkelijk en sierlijk uitzag!

Toch ben ik het blijven doen. De lessen lieten me vanaf de eerste kennismaking, hoe ongemakkelijk ook, steeds weer landen in mijn lichaam, soms prettig, soms ontroerend, vaak confronterend en al snel werd me duidelijk dat Yoga meer is dan alleen maar “gymnastiek”. Ik vond mezelf terug op de mat.

Inmiddels heb ik mogen ervaren dat Yoga ons ook in moeilijke tijden, zoals ziekte en tegenslag, enorm kan helpen om onze balans te houden – niet door op één been in een lastige houding te staan maar door de connectie, confrontatie en vriendschap met onszelf die we op de mat kunnen aangaan en ontwikkelen.

In 2020 ben ik gestart met de pre teacher training bij de Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos in Amsterdam. Hier vielen nog meer dingen op hun plek en het voelde voor mij als thuiskomen. Na deze introductie tot het docentschap was ik dan ook “hooked” en ben ik daar direct doorgegaan met de 200 uurs Yin Teacher Training.

Als docent is het mijn doel om door te kunnen geven wat Yoga mij heeft gebracht, niet door je er over te vertellen maar door het je te mogen laten ervaren.

Namasté, Cornelis