06 – 2324 9909 | Proefles@yogaandyou.nl

Wie ben ik

Angelique Monteiro

Ik ben Angelique Monteiro (1968), vrouw van en moeder van twee jongvolwassen.

Sinds januari 2006 jaar ben ik Les Mills gecertificeerd BodyBalance instructeur (Tai Chi, Yoga & Pilates) en ik volg hiervoor meerdere keren per jaar workshops. Mijn enthousiasme over BodyBalance bracht me tot mijn zoektocht naar de diepere betekenis van yoga.

Het boek “Hoe yoga je leven kan veranderen” van yogadocent Johan Noorloos leidde mij in 2010 naar de YogaTeacher opleiding in Amsterdam. Met succes heb ik de 200-uurs opleiding van Johan Noorloos en Marcel van de Vis-Heil tot Ashtanga Vinyasa Yoga docent afgerond.

Bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam heb ik in 2016 de 200-uurs opleiding Yin Yoga succesvol afgerond en heb ik aansluitend een verdiepingsstudie Restorative Yoga & Mindfulness (50 uur) gedaan.
In 2017 de verdiepingsstudie Yoga Therapy (50 uur).
In 2019 heb ik het certificaat behaald voor de opleiding Stoelyoga bij Stoelyoga Nederland-Vlaanderen.
In 2020 heb ik vervolgens een opleiding tot ademcoach afgerond bij Herleva, in 2021 met succes de 200-uurs opleiding tot Bewustzijnscoach doorlopen, in 2022 de cursus Blauwprint® Blikopener-coach en heb in 2023 een Teachertraining Yoga Nidra gedaan.

Daarnaast haal ik inspiratie uit workshops en yogalessen van diverse yogadocenten op verschillende plekken in de wereld. 

Mijn doel is om met mijn kennis over yoga, meditatie, bewustzijn en de ademhaling anderen te inspireren en (weer of meer) in verbinding te brengen met zichzelf; met het lichaam en geest.

In 2011 ben ik gestart met het geven van yogalessen in een intieme yogastudio aan huis. Medio 2014 heeft de yogastudio zich extern gevestigd en sinds 1 april 2019 is de yogastudio te vinden op De Boedingen 3A in Oosterhout.

Sinds 2023 is er in Cajados, Portugal ook een mooie plek voor yogaretreats gecreëerd (zie retreats).