06 – 2324 9909 | Proefles@yogaandyou.nl

Yoga Flow

Yoga flow is een dynamische yogales en heeft een vaste opbouw: oefeningen voor stabiliteit (balans), flexibiliteit (lenigheid), spierversterking (kracht) en meditatie (ontspanning). Daarnaast staat tijdens de les de rol van de ademhaling centraal.

Bij aanvang van de les wordt gestart met een korte (5 min.) meditatie en de les eindigt met een langere (10 min.) meditatie.

De ademhaling

In veel oosterse filosofieën wordt lucht niet alleen als leverancier van zuurstof beschouwd, maar ook als bron van energie (prana, chi of ki). Door bewust adem te halen, kun je uit deze bron putten en zowel lichaam als geest nieuwe kracht geven.

Naast eten en drinken is de adem de belangrijkste ‘voeding’ voor het lichaam. Want waar zou je zijn zonder je adem? Maar ook de wijze van ademen is van belang voor het evenwicht, de lichamelijke gesteldheid. Veel lichamelijke klachten vinden hun oorzaak in de gestreste manier van leven. Door bewust(er) adem te halen, bewust(er) te leven, creëer je rust en genereer je nieuwe energie.