06 – 2324 9909 | Proefles@yogaandyou.nl

Yin Yang Yoga

In de Yin Yang yogales komen de verschillende kwaliteiten van yin en yang aan bod. Yin: zachtheid, overgave en Yang: actie, doelgericht. Zo creëer je innerlijke balans.

Alles in het leven draait om de juiste balans. Dag en nacht, inspanning en ontspanning, goed en slecht…. Het is onmogelijk te kiezen voor maar één kant van de medaille. Ze houden elkaar namelijk in evenwicht. Het leven omvat ook alles en dat geldt ook voor deze les.

Yin is de zachte, vrouwelijke, receptieve en meer energetische kant van de yoga. Yang omvat de stevige, mannelijke, actieve en op spierkracht gerichte kant van de yoga. In deze les spelen we met de verschillende kwaliteiten van yin en yang en zo creëren we een innerlijke balans.

Terwijl de yin houdingen meer gericht zijn op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen en het herstelt van de energiestroom in de meridianen de yang poses en bewegingen meer gericht zijn op de spieren en zorgen voor een flexibel, krachtig en vitaal lichaam, zijn. Yang geeft je uitdaging en yin verstilling. De yin houdingen, helpen je je aandacht naar binnen te keren. Je leert je diep te ontspannen, je vindt de stilte in jezelf.

Kortom, Yin Yang yoga is een yogavorm met de nadruk op zachte bewegingen die het lichaam rustig openen, maar ook met oefeningen voor stabiliteit, flexibiliteit, spierversterking en ontspanning.

In deze Yin Yangles overheerst Yin de lesinhoud.