06 – 2324 9909 | Proefles@yogaandyou.nl

Yin Yoga

Yin yoga werkt op een andere manier dan meer actieve vormen van yoga.

Yin Yoga is een zachte, meditatieve vorm van yoga en is een tegenhanger van ons dynamisch Westerse “Yang” leven.

Bij Yin ligt de nadruk op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Door de diepe ontspanning en de langere duur van de houdingen (2 tot 5 minuten in dezelfde houding) heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen en bereik je zodoende ook andere gebieden dan alleen de spieren, zoals het bindweefsel dat zo intensief opgerekt wordt en zelfs de gewrichten. Het bindweefsel maakt hierdoor het stofje hyaluronzuur aan, dat ervoor zorgt dat er meer vocht kan worden opgenomen en het lichaam soepeler wordt.
Yin yoga zorgt er dus voor dat ook op diepere niveaus flexibiliteit wordt ontwikkelt en is zeer effectief voor wie een zittend beroep heeft en/of voor het verminderen van rugklachten.

Yin Yoga geeft je de tijd om met je aandacht naar het moment te gaan, op zoek naar de stilte; je neemt de tijd om je lichaam te voelen, je gevoelens te ervaren en je geest tot rust te brengen. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Bij Yin Yoga wordt veel gebruik gemaakt van mindfulness, waardoor het een ontspannen, rustgevend effect heeft.

Maar bovenal is Yin yoga een meer naar binnen gerichte vorm van yoga, die de nadruk legt op loslaten en ontspannen in plaats van op actief zijn en presteren.